torsdag 12. mars 2015


Painter: Marius Melby   Painting: Dans deg østover

Analyse:

Denotasjon: Et hode, en mann, tre damer, to skjeletter/drauger/lik , lilla og blå bakgrunn med hvite prikker på, to instrumenter, en fugl, et dyr gress.

Konnotasjon:
Bakgrunnen en stjernehimmel, to av damene danser med lika, den blå dama ser ut som en sjaman eller lignende, det er et monster  som spiller på et blåseinstrument med et dyr oppi, kanskje en rev.

Komposisjon:
Mange av hodene i maleriet er lagt i det gyldne snitt og bilde er balansert.

Artikkel fra Aftenposten

PÅ skolen i dag leste vi en artikkel  av noen som mener at vi ikke lærer nok om å "lese " bilder i grunnskolen og de sammenligna tida de bruker på kunst og håndverk i dag til tida som blir brukt på norskfaget. De som har skrevet artikkelen virker det som mener at de bør lære mer om å analysere bilder på grunnskolen, helt ærlig mener jeg at det ikke er nødvendig og gjøre noe mer  av dette enn de allerede gjør. De lærer noe om det og det holder om du ikke finner det interessant, men vis du er interessert  kan jo søke seg inn på media og kommunikasjon på vgs og lære mer om det der. ( eller bare google "hvordan analysere et bilde" eller noe lignende.)

onsdag 21. januar 2015


#snow_mk

This is a picture taken outside with my phone. I thought this was a nice motiv with the snow on all the branches.

fredag 16. januar 2015


School project: product photo 2 ( Deep etched)

This photo was taken with a three point light setup and den edited in photoshop
were i used pen tool and then added a vector mask. If there were any thing i would to 
different it would be to set the product up differently, maybe standing up or something.

fredag 9. januar 2015



School projekt: productphoto 

This to photos taken with different light settings, the upper one is with two light one from each side with a 45* angle, The lower one is with one light and a reflector. I'm happiest with the upper one where i was able to almost get rid of all the shadows.